Beşiktaş Divan Kurulu toplantısına uzun bir aradan sonra katılıp hakkındaki iddiaları yanıtlayan Fikret Orman, "Ne çok emek verdik, bu dedikoduları hak ettik mi?" dedi. Şu anki Başkan Ahmet Nur Çebi de, "Birlik ve beraberlik bizim için çok önemli çünkü hepimiz burada geçiciyiz. Bazı doğru söylemediği şeylere cevap vermek zorunda hissediyorum" diye konuştu.

Başkanlık döneminde yapılan transferlere, bankalardan alınan kredilere ve uygulamalarına ilişkin dedikodulara tepki gösteren Orman, 'beni kötülemek kimseye bir şey kazandırmaz. Bunlar doğru şeyler değil. Eski başkanlarımızı iyi yerlere getireceğiz ki yeniler de yüreklensinler. Ben eskileri yönetim kurulunun önünde oturttum. Gelir geçer kavgalar olur, bunları geçelim. Söylenecek çok şeyler var ama gerek yok..." diye konuştu.

"Birlik ve beraberlik bizim için çok önemli çünkü hepimiz burada geçiciyiz"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de kurulda değerlendirmelerde bulundu. Çebi, şunları kaydetti: "Sayın başkanın bugün yaptığı konuşma beni mutlu etti. Birlik ve beraberlik kısımları vardı. Bunları alıyoruz, değerlendiriyoruz. Birlik ve beraberlik bizim için çok önemli çünkü hepimiz burada geçiciyiz. Bazı doğru söylemediği şeylere cevap vermek zorunda hissediyorum. TL'ye döndüm diyor, 50 milyon dolar dönerken, dönmeyen 34 milyon euro. Raporu henüz görmedim, görmek de istemiyorum. Hiçbir şekilde müdahale etmek istemiyorum. Vicdanımdan dolayı sessiz kalmaya devam edeceğim. Belki raporun hepsinden ben suçlu çıkacağım. Varsa hesabımı da gelip vereceğim. Bundan sonra herkes hesap verecek. Başkan, başkandır ve her şeyden haberi olur. Benim haberim olmayan birçok şey yapılmış o dönem. İyisi de var, kötüsü de var. Eğer bu koltuklarda oturuyorsak bedel ödemeyi de bilmemiz gerekiyor. Genel kurul kendisini ibra etmemiş. Genel kurul bize yetki verdi, paralar nerede diye sordu, ben o şartlarda sizi nasıl ibra edeceğim? Mahkemeye neden gidilmedi? Rapor çıktı, raporun içerisinde tüm detaylar var, gereken neyse yapılacaktır. Fikret Bey maalesef değişmemiş. Bundan vazgeçmesini diliyorum. Birlik beraberlik konuşmaları için de teşekkür ediyorum.

MHK açıklaması

Yeni gelen MHK'ye bir şans tanınması gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerle ilgili ileri geri konuşmanın faydası olacağını düşünmüyorum. İlgili makamlara saniye saniye gidiyoruz, sesimizi gerekirse yükseltiyoruz. Ben şov peşinde değilim. Ben de çok kolay çıkar, bağırırım. Geçen sene Hollanda'daki maçta da söyledim, bana güvenin dedim. Beşiktaş'ın hakkını biz kimseye yedirmeyiz."  
Editör: Ömür Ünver