Ramazan'la özdeşleşmiş tatlıdır güllaç. Hem hafif, hem lezzetli olması bakımından da çoğunluk tarafından tercih edilir.
Malzemeler:
  • 1 paket güllaç
  • 2 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 250 g ceviz içi
  • 4-5 yemek kaşığı ceviz içi (İnce çekilmiş)
  • Çilek
Hazırlanışı:
Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondoda çekin. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin. üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün ve kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak üzerine dizin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...  
Editör: Ömür Ünver