İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni taksi sistemini ve 5 bin yeni taksi önerisini bir kez daha UKOME gündemine getirdi. Öneri 10. kez reddedildi.

Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, “2019 yılında 100 bin şikâyet almışız Beyaz Masa verilerine baktığımızda. Bu yıl içerisinde de yaklaşık 50 bin civarında taksiyle ilgili şikâyet almaya devam ediyoruz. 1990 yılından beri İstanbul’da taksi sayısı sabit kalmış, nüfus ve turist sayısı arttı” dedi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Yerel seçimlerden önce verilen vaatlerden hangisi tutuldu? Birlikte karar alma imkânı hiç verilmedi. İBB bir ulaşım çalıştayı yaptı. 17 maddelik  bir bildiri açıkladı. Ama bu bildiri sonucunda hiçbir adım atılmadı. İBB bol bol PR yaptırdı. Sürekli para harcanarak billboardlarda, ulusal basında, yandaş medyada sürekli PR yapılıp taksi kötüdür diyerek algı yapıldı, halkla bizi düşman ettiniz, bunu başardınız sizi tebrik ediyorum. Bu çalışmayı teknolojiye harcasaydınız biz burada bunları konuşmayacaktık. Seçimde sayın Başkanımız Ekrem Bey’in ulaşım danışmanı Dr. Taylan Engin Hocamız ayrıldı" ifadesini kullandı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Kaliteli ve yeni taksi talebimiz, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 10. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine" açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, taksi önerisinin 10. kez reddedilmesine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından, "Halkla inatlaşmaya devam ediyorlar hâlâ… İstanbullu, akılla değil inatla iş yapmaya kalkanlara bir kez daha sandıkta hesap soracak.. Göreceksiniz" paylaşımını yaptı.
Editör: Ömür Ünver