CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımların açılış törenlerine katılmak üzere gittiği İzmir’de 30 Ekim depreminin mağdurlarıyla da buluştu. Depremde yıkılan konutların yeniden yapılması için bulduğu uygun koşullu Dünya Bankası kredisinin 2 aydır Cumhurbaşkanı’nın onayını beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Buradan Sayın Erdoğan’a çağrı yapayım; lütfen önünüze gelen sözleşmeyi imzalayın. Depremzedeler bekliyor. İmzalandığı andan itibaren inşaatlar başlayacak ve insanlar depreme dayanıklı evlerde yaşayacak" dedi.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremde yıkılan konutların yeniden yapılması için bulduğu uygun koşullu Dünya Bankası kredisinin 2 aydır Cumhurbaşkanı’nın onayını beklediğini söyledi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Acılı günlerde beraber olup, birbirimizin acılarını paylaşmak son derece önemli. Depremden hemen sonra buraya geldik, sizlerle birlikte olduk. Bugün yine birlikteyiz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurt dışından bulduğu uygun koşullu kredinin bir an önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "O sağlandığı takdirde inşaatların yapımına başlanabilecek. En büyük arzumuz her vatandaşımızın depreme dayanıklı konutlarda oturmasıdır. Belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Sizin adınıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile milletvekili arkadaşlarımız sık sık görüşüyorlar. 79 bin konutun yeniden yapılması gerekiyor. Biz ağır hasarlılardan başlayarak konutların yapılmasını ve insanların güvenli evlerde oturmasını istiyoruz. Erdoğan bu kararnameyi imzalarsa Tunç Başkan çok uygun koşullarda kredi alacak. O krediyi sizin için kullanacak. Hatta inşaatı yaparken siz bir müteahhitle karşı karşıya kalmayacaksınız. Muhatap doğrudan doğruya Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. İZBETON aracılığıyla bu inşatlar yapılacak. Müteahhit karı olmadığı için siz daha ucuz konutlara sahip olacaksınız" diye konuştu. Bu durumu bir siyasi çekişme konusu haline getirmek istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Buradan Sayın Erdoğan’a çağrı yapayım; lütfen önünüze gelen sözleşmeyi imzalayın. Depremzedeler bekliyor. İmzalandığı andan itibaren inşaatlar başlayacak ve insanlar depreme dayanıklı evlerde yaşayacak" dedi.

'Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir'de gerçekleştirilen 364 otobüsün hizmete açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, bugün yapılan 4 ayrı açılışın toplam yatırım bedelinin 1 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti. Son derece mutlu olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tarımdan sanayiye kadar her alanda çaba harcadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "364 otobüsü bir kerede almak ve bu tasarrufu İzmirlilerle paylaşmak, vatandaşlara hesap vermek demektir. Belediye başkanlarımızın en temel özelliği hesap vermeleridir. Harcanan her kuruş onların değil sizin paranızdır. Dolayısıyla sizin paranızı en verimli, en tasarruflu şekilde kullanmak belediye başkanlarımızın temel görevidir. Yerel seçimler öncesinde 'Aman CHP belediyelere oy vermeyin, yardımları keserler' dediler. Yardım mı kesildi? Tam tersine onların yaptıkları sosyal yardımları 3'e ,4'e katladık. Ama bunu yaparken de kişinin onurunu koruduk. Hiçbir zaman onun yoksulluğunu görünür kılmadık. Allah'ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. CHP'li olsun veya olmasın, nerede bir çocuk açsa, bir aile geçim sıkıntısı yaşıyorsa o sorunu çözeceğiz. Size sözüm söz; Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve millet ittifakıyla beraber bunu yapacağız" dedi.

'Her kuruşun hesabını vereceğiz'

İktidar olduklarında her kuruşun hesabını vereceklerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacaklarını dile getirdi. Tüm dünyanın 'Otoriter bir rejimi demokratik yollarla Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları değiştirdi' diyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez sandığa gidecek. Bu gençler ilk kez oy kullanacak, gençler demokrasiyi getirecek. Bu gençler ayrışmaya karşı olan gençler, bugünümüz geleceğimiz olan gençler, inançla, kararlılıkla demokrasiyi getirecekler. Bütün gençlerin gözlerinden öpüyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın, yol yakındır diktatörleri indireceğiz. Başkan Soyer, konuşurken benim için 'Bugün sizi yorduk' dedi. Sayın Başkan demokrasi gelmeden asla yorulmayacağım, huzur gelmeden asla yorulmayacağım. Yorulmak bize haramdır. Biz çalışmak zorundayız. Söz verdiysek sizin için çalışacağız. Bayrağımıza saygıyı dünyanın her tarafında gerçek kılacağız. En büyük gücümüz sizlersiniz."

'Sözüm söz, birlikte kazanacağız'

Pandemi döneminde çiftçilerin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ithalatın her alanda arttığını söyleyerek şöyle konuştu: "Oturup düşünmemiz lazım. Neden biz topraklarımız varken, bereketli suyumuz, güneşimiz varken neden dışarıdan getiriyoruz? Hollanda Konya'dan küçük bir devlet tarım ürünleri ihraç ediyor. Neyimiz eksik? Çiftçi deseniz var Toprak deseniz var, su deseniz var. Taşı sıksa suyu çıkaracak gençlerimiz var. Her şeyimiz var. Neden tarım bu kadar kötü durumda? Bu samanın aklınıza gelir miydi yurt dışından ithal edileceği? Bu samanın buğdaydan daha pahalı olacağı aklınıza gelir miydi? Sağlıklı ve tutarlı bir planlama yapmak lazım. Hiç kimsenin zarar etmediği, bol miktarda kazandığı ve ihraç ettiği bir alanı birlikte ayağa kaldırmış oluruz. Çiftçinin alın terine her zaman saygı duyuyorum. Bir siyasetçinin yapabileceği en güzel şey, bu güzel ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. En büyük dileğimiz bu. Bunun yolu da herkesin alın terinin bedelini kazanmasıdır. Size sözüm söz birlikte kazanacağız."
Editör: Ömür Ünver