Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" adlı gemide görev yapan 3 gemicinin yarın Türkiye'ye geleceği belirtilirken, kaçırılan 15 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, yara almadıkları ifade edildi.

Deniz haydutlarıyla ilk temas kuruldu

Liberya bayraklı İngiliz şirketine ait M/V Mozart adlı gemiye saldırarak, 1 Azeri denizciyi kaçıran deniz haydutlarıyla ilk temas kurulduğu açıklandı. Boden Denizcilik'ten yapılan açıklamada, "15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir" denildi. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan CNN Türk'te yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İlk ailelere haber verdik

"Hepimize geçmiş olsun. Tüm personelimin sağlığının yerinde olduğu konusunda gemi kaptanı ve diğer personelle konuşularak teyit yapıldı. Ben görüşmedim ama sorumlu arkadaşlarımız 15 arkadaşla tek tek görüştüler. Ben de dinledim bu görüşmeyi. Öncelikle ilk haber verdiğimiz aileler oldu. Bizden herhangi bir şey talep etmediler. İstanbul ofisi tekniktir. Yabancı bayraklı bir gemidir. Biz gemi armatörüne yönlendirdik korsanları. Biz telefon numarası verdik kriz merkezinin. Onlar da aramışlar. Tek tek personelle görüşüp sağlık bilgisini almışlar. Çok hassas bir konudur bu.

Görüşmeleri uzman ekip gerçekleştiriyor

Şirket olarak en hızlı çözüm için görüşmeleri uzman bir ekip gerçekleştiriyor. Bu konuda tecrübeliler. Ne gerikiyorsa hiçbir maddi imkan esirgemeden, tek konsantre olduğumuz konu budur. Şirketten de her türlü maddi imkanın kullanılacağı bilgisini almış durumdayız. Bu tip görüşmeler ve sonuca en kısa zamanda personelin ülkesine dönüştürülme aşamasında konusunda uzman kişiler var. Uzmanlar tarafından götürülecek bir konu. Bizim yapabileceğimiz bir konu değil. Biz de her türlü maddi imkanı sağlayacağız. Ailelere haber verdiğimiz anda diğer hattan da bize desteğini esirgemeyen tüm devlet adamlarına bu bilgileri ilettik. "

3 personel Türkiye'ye geliyor

19 Türk denizcinin çalıştığı Liberya bandıralı Mozart adlı gemi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğramıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 15 mürettebat korsanlar tarafından kaçırılırken, gemi ile birlikte 3 personel serbest bırakılmıştı. Edinilen bilgilere göre, serbest bırakılan gemicilerden Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül, Bahadır Yeşilalan'ın Gabon'a geçerek, yarın THY'nin Libreville İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle Türkiye'ye geleceği öğrenildi.      
Editör: Ömür Ünver