Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyeleri ve vatandaşlar, araç konvoyu yaparak, İsrail'in, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

İstanbul'da Fatih Vatan Caddesi'nde saat 22.00'da bir araya gelen STK üyeleri ve vatandaşlar, Filistinlilere yönelik saldırı gerçekleştiren İsrail'i protesto amacıyla araçlarıyla konvoy yaparak İsrail Konsolosluğu'na doğru yola çıktı. Araçlarına Türk ve Filistin bayrakları asan sürücüler, yol boyunca korna çalarak İsrail aleyhine sloganlar attı. Motosikletli sürücülerin de yer aldığı konvoya polis ekipleri de eşlik etti. İsrail Konsolosluğu önünde yapılacak olan protesto için sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya cevap veren birçok vatandaş da, İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelerek konvoya destek verdi. İstanbul’da binlerce kişi Türk ve Filistin bayraklarıyla Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. Bayrak ve pankartlarla konsolosluk önüne gelen vatandaşlar, sloganlar atarak İsrail'e tepkilerini gösterdi. Protesto gösterisi sırasında polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldıkları görüldü. Fatih Vatan Caddesi'nde bir araya gelen STK üyeleri ve vatandaşlar da, Filistinlilere yönelik saldırı gerçekleştiren İsrail'i protesto amacıyla araçlarıyla konvoy yaparak İsrail'i protesto etti. Araçlarına Türk ve Filistin bayrakları asan sürücüler, yol boyunca korna çalarak İsrail aleyhine sloganlar attı.

Büyükelçilik konutu önüne siyah çelenk

Ankara'da da bir grup vatandaş, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Gazze'ye yönelik saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto ederek, siyah çelenk bıraktı. Başkent'te bir grup vatandaş, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam zamanlı sokak kısıtlamasına rağmen, İsrail'in şiddetini protesto etmek için Çankaya ilçesindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplandı. Ellerindeki pankartlarla konuta yürüyen vatandaşlar, "Filistin'e selam, direnişe devam" diye slogan attı. Grup daha sonra, konut önüne siyah çelenk bıraktı. Protestocular arasında yer alan HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, basın açıklaması yaptı. Arslan, işkence ve baskılarla evlerinden ayrılan Filistinlerin geri dönmesini ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan derhal geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti. Öte yandan, birçok şehirde de gece boyunca araç konvoyları ile protestolar gerçekleştirildi.
Editör: Ömür Ünver