Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Türk iş adamlarına verilen Katar’daki işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar dolar civarındadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi açıklama yaptı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla iş birliği yapanların Katarlı kardeşlerimizin ülkemizdeki yatırımlarına yönelik hazımsızlıklarının sebebi budur.  Türkiye olarak, tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi, dayanışmamızı, bundan sonraki ilişkileri çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız. Bu konuda muhalefetin rahatsızlıklarını biz zaten biliyoruz. Bu rahatsızlıklara rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız. Neticede Katar’a yönelik uygulamaya konulan abluka ve müeyyediler bu yılın başından itibaren kaldırıldı.

Şu anda Körfez ülkeleri arasında da bir dayanışma yeniden tesis edildi. Tüm bölge ülkelerinin de ülkemizin Körfez bölgesinin politikalarına yönelik attığı ve atacağı adımların bir işaretidir."

Nasip olursa şubat ayı içerisinde benim yine geniş, kapsamlı bir heyetle Abu Dabi’ye ziyaretimiz olacak.  Şu anda ekonomik ilişkilerde atılan adımları daha da etraflıca ele almak suretiyle, bu konuda gerek Türkiye’de yapılan adımlar, gerekse BAE’de birçok yatırımlarla bunu perçinleyeceğiz.  Katar’la attığımız adımlar bunun nişanesidir. Çok ciddi yatırımlarla bunu sürdürüyoruz. Türk iş adamlarına verilen Katar’daki işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar dolar civarındadır.

Taliban yönetiminin üst düzey yöneticilerinin bir Türkiye ziyareti oldu. Bu ziyarette kendileri özellikle de gerek kadınların sosyal hayattaki yeriyle alakalı, gerek çocukların eğitim -öğretimiyle alakalı verdikleri bazı sözler var. Temenni ederiz ki bu sözler tutulur.  Bu sözleri tutmak suretiyle de Taliban yönetimi Afganistan’ın dünya ile bütünleşmesi istikametinde adımlar atar. Şu anda bizim de Katar’la olan dayanışmamızda özellikle Taliban yönetiminin Afganistan’da havalimanın Katar-Türkiye iş birliğiyle yönetilmesini teklif ediyorlar. Bizler de bunu gündemimize aldık. Bunlarla ilgili görüşmelerimizi Katar’la da yürütüyoruz.

Fakat tabii az önce söylediğim gibi özellikle kadın, çocukların eğitimi, sosyal hayattaki yerleri hassasiyetlerimizin arasındadır.

Asgari ücret: Bizim burada işçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var

Şu anda sayın bakan heyetiyle beraber gerek işçi kesimi, gerek işveren kesimiyle görüşmeleri yapacaklar. İnşallah dönünce bizler bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir, bunları bir görelim.  Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygununu masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz.  Bu nihai kararla birlikte temenni ediyorum ki sadece işçi kesiminin buradaki memnuniyeti değil işveren de bu alınan kararla memnun olması lazım.  Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme… Bizim burada işçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var.

'Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk'

Sadece bu dönemde alınacak karar değil, bir de önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak olan karar da var. Bütün bunları düşünerek karar vereceğiz. Bu kararla beraber de inşallah yolumuza devam edeceğiz.  Şu anda Ticaret Bakanımız da burada. Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde de haramdır. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var her alanda. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var.  Gıdada stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Mehmet Bey’e de söyledim,  hazırlıklarınızı yapın bu müeyyediyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkarılım ondan sonra yapabiliyorsa yapsın stokçuluk. Bu işin başka çıkar yolu yok, bedelini ağır ödeyecekler.

Vatandaşımıza hele hele gıdada bu zulmü yapanlar buyur yoluna devam et diyemeyiz. Ne gerekiyorsa bunu başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere gerekli adımları atacağız.

Terör operasyonları

Bundan sonraki süreçte bu konuda güvenlik güçlerimizle, MİT bu operasyonları sürdürdüyse aynı şekilde bu operasyonlarımıza devam edeceğiz. Buradan taviz vermemiz mümkün değil. Her ne kadar Bay Kemal fırsat bulur da göreve gelirse Kandil’i onların başına yıkmayı vaat ediyorsa, yapacağı herhangi bir şey söz konusu değil. Bir taraftan terör örgütünün temsilcileriyle yürüyüşler yapacaksın, öbür taraftan terörist başının alkışını alacaksınız. Kandil’den Bay Kemal’e selam verecek terörist başı. Ondan sonra da Kandil’i yakıp yıkmaktan bahsedecek. Bunlara güven olmaz. Şehitlerimiz var bu şehitlerimizin kanını yerde bırakmadan yola devam.

'Karşılıksız kalmayacak'

Güney Kıbrıs’ta camilerimize yönelik biliyorsunuz  bir operasyon yapıldı. Güney Kıbrıs’daki operasyon karşılıksız kalmayacak. Bununla ilgili parti sözcümüz Ömer Bey’in net açıklamaları var. Biz  de gerek KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Bey’in yapmış olduğu açıklamayla birlikte biz de Güney Kıbrıs’a şunu söylüyoruz  “Mabetlerimizin üzerinde bu tür sabotajlara gitmenizin bedelini çok ağır ödersiniz”

Editör: Ömür Ünver