MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında hüküm verilirse vatandaşlıktan çıkarılması, kendisi için serbest bırakılma çağrısı yapan 10 büyükelçilikten birine gönderilmesi çağrısını yaptı. 10 büyükelçinin Kavala açıklamasının muhtıra olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlalleri verdiği kararları hatırlatarak AYM'nin kapatılması düşüncesini yineledi. Edirne Cezaevi'nde 5 senedir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "terörist" tanımlaması yaptı.  Bahçeli, laiklik vurgusu yapan TÜSİAD için de "TÜSİAD kendi işine bakmalı, milletin vermediği bir yetkiyi kullanma gayretkeşliğine kesinlikle heves etmemeli" diye konuştu.

  Bahçeli, "Zamanın çarkı kesintisiz döndükçe ya olgunluğun ve yüksek bir oluş halinin güvenli sahillerine çıkarız, ya da hamlığın ve çiğliğin dehlizlerinde kaybolup gideriz. Ya huzurlu bir hayatı kendi irademizle seçeriz, ya da huzursuzluğun ve hercümercin girdabında ömrün tükenmesini hüzünle seyrederiz. Hayatı ileriye bakarak anlatırız, geriye bakarak anlarız. Esasen tercihlerimiz kim olduğumuzun işareti, nasıl bir hayat istediğimizin de ifadesidir" dedi. 
Editör: Ömür Ünver