Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu'nda seçimler bitti. TBB'nin 9. Başkanı Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu.

TBB’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nda bugün seçim yapıldı. Mevcut Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın yarıştığı başkanlık seçimi sonuçlandı.

Üç sandıkta 348 delegenin oy kullandığı seçimlerde, TBB'nin yeni başkanı Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu. Sağkan'ın listesine 181 delege blok olarak oy verdi, Feyzioğlu'nun listesine de 156 delege blok oy verdi. Sağkan'ın ekibindeki yönetim, disiplin kurulu üyeleri de seçildi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, 26 Mayıs 2013 tarihinde TBB'nin 32. Olağan Genel Kurulunda 447 delegenin 209'unun oyunu alarak TBB 8. Başkanı seçilmişti. Feyzioğlu, yaklaşık 8,5 yıldır Barolar birliği Başkanıydı.

İlk açıklamalar

Sağkan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter hesabından, "Biz kazandık. Artık ülkemizde hiçbir avukat, hiçbir baro yalnız; hiçbir yurttaş savunmasız bırakılmayacak!" ifadelerini kullandı.

Metin Feyzioğlu, seçimin ardından ilk açıklamasını Instagram üzerinden yaptı. Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Türkiye Barolar Birliği 36. Genel Kurulu'nda Birlik Başkanı seçilen Sayın Av. Erinç Sağkan ile kurullara seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçimin mesleğimiz için hayırlı olması en büyük dileğim. Böyle olacağına da inanıyorum. Benimle aynı listede yarışan meslektaşlarıma birlikte uzun ve çok güzel bir yol yürüdüğüm canımdan öte yol arkadaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yaradana şükürler olsun yollarımızı kesiştirmiş. 8,5 yıl yan yana çalıştığım artık bir aile olduğumuz mesai arkadaşlarım dostlarım yol arkadaşlarım hakkınızı helal ediniz. Allaha ısmarladık."

İmamoğlu kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Sağkan'ı kutladı. İmamoğlu, "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan @erincsagkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum." paylaşımı yaptı.
Editör: Ömür Ünver