Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Koronavirüs nedeniyle 13 Eylül'de kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  "Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest (kalp durması) sonrası kaybetmiş bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

86 yaşındaki Asiltürk, 13 Eylül'de eşi ile birlikte zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne  kaldırılmıştı. Koronavirüs tedavisi gören Asiltürk çiftinin bilinçlerinin açık olduğu, oksijen desteğiyle tedavilerinin sürdüğü açıklanmıştı. Asiltürk, bugün sabah tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Asiltürk'ün hayatını kaybetmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Bakan Koca, "Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. İnançlı ve samimi biriydi. Özellikle son dönemde koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest (kalp durması) sonrası kaybetmiş bulunuyoruz. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanı cennet olsun" dedi.  Bakan Koca, Asiltürk'ün aşı olmadığı iddialarına ilişkin soru üzerine de bu tür bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan paylaşılamayacağını ifade etti. Asiltürk'ün cenazesi yarın öğle saatlerinde Hacı Bayram Veli Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
Editör: Ömür Ünver