11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Osman Kavala'nın tahliye edilmesi çağrısı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  'istenmeyen adam ilan edilmesi talimatı verdiği' 10 büyükelçiden biri olan Finlandiya'nın Türkiye Büyükelçisi Ari Mäki ile görüştü.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Mäki, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşme sırasında çekilen bir fotoğrafı Twitter'dan paylaştı. Mäki, yaptığı paylaşımda "Bugün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkiye hakkında hoş bir görüşme" notunu düştü. Görüşme ile ilgili Gül tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Erdoğan, talimat vermişti

Dün gerçekleşirken, bu görüşmeden bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 büyükelçiye tepki göstermişti. Erdoğan,"Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye’ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin?" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı dün de, “Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir ya? Siz burayı ne zannediyorsunuz? Burası Türkiye, Türkiye! Burada kalkıp da Dışişleri’ne gelip talimat verme gibi bir yola giremezsiniz. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim. ‘Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz’ dedim. Zira, bunlar Türkiye’yi tanıyacaklar, anlayacaklar, bilecekler. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler” diye konuşmuştu.
Editör: Ömür Ünver