Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye-Almanya dostluk anlaşmasının 100'üncü yılı nedeniyle Türkiye'ye düzenlediği üç günlük resmi ziyaretin son gününde Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonra iki lider ortak basın toplantısında konuştu.

Dış ticaret verileri açıklandı... Nisan'da 19,2 milyar dolarlık ihracat yapıldı Dış ticaret verileri açıklandı... Nisan'da 19,2 milyar dolarlık ihracat yapıldı

Alman kamu yayıncısı Deutsche Welle'in Türkçe yayınları sorumlusu Erkan Arıkan basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sık sık İsrail'e sesinizi yükseltiyorsunuz, Netanyahu hükümetini Nazi yöntemlerini uygulamakla suçluyorsunuz ama aynı zamanda yoğun ticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz, bu çelişkiyi nasıl açıklarsınız?" sorusunu sordu. 

Erdoğan, gazetecinin sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa süre önce Dışişleri Bakanım açıkladı." yanıtını verdi.

"İki ülke olarak birbirimiz için vazgeçilmeziz"

Toplantıda konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise Türkiye ve Almanya'nın birbiri için vazgeçilmez iki ülke olduğunu söyledi.

Almanya-Türkiye ilişkilerinin uzun ve zengin bir geçmişe dayandığını dile getiren Steinmeier, "Benim için diplomatik ilişkilerimizin başlamasının 100. yıl dönümünde Türkiye'ye gelmek çok önemliydi." dedi.

Editör: Ömür Ünver