<div class="article__header"> <h3 class="article__announce-text">BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün raporu Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en az kırmızı et ve deniz ürünleri tüketen ülke olduğunu ortaya koydu. Raporda, "Türkiye'de et tüketilmiyor ancak obezite hızla artıyor" saptaması yer alıyor.</h3> <div></div> </div> <div class="article__body"> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Türkiye Avrupa ülkeleri arasında en az kırmızı et ve deniz ürünleri tüketen ülke. 'Obez ligi'nde ise lider durumda. Veriler Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporundan.</div> </div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Haber Global'in <a href="https://haberglobal.com.tr/gundem/et-tuketmiyoruz-ama-obeziz-139739" target="_blank" rel="noopener">aktardığı</a> rapora göre, Türkiye'de yılda kişi başı ortalama 5 kilogram balık tüketiliyor. Zirvede 92 kilogram ile İzlanda yer alıyor.</div> </div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Veriler kıyaslandığında Türkiye'de balık evlere neredeyse dört ayda bir giriyor.</div> </div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">"Kırmızı et tüketimi" verilerinde de benzer bir tablo gözleniyor. Türkiye yıllık kişi başı 39 kilogram tüketim ile en az kırmızı et yiyen ülkeler arasında.</div> </div> <div class="article__block" data-type="banner" data-position="1"></div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Türkiye hem kırmızı eti hem de balığı az tüketiyor ancak ülkedeki obezite oranı hızla artıyor.</div> </div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Uzmanlar Türkiye'de artan obezitenin nedenlerinden en önemlisinin yetersiz ve yanlış beslenme olduğunu söylüyor.</div> </div> <div class="article__block" data-type="text"> <div class="article__text">Diyetisyen Neslihan Aktepe obeziteyle mücadele için beyaz et tüketiminin artması gerektiğini vurguladı.</div> </div> </div>