Türk Demokrasi Vakfı, her yıl Aralık ayında düzenlediği ‘Demokrasi Şurası’ toplantısını bu yıl 17 Aralık’ta gerçekleştirecek.
Gazetezebra.com.tr/haber
İstanbul’da gerçekleştirilecek “ülke açısından bir yıllık ‘demokrasi muhasebesi’ için zemin sağlanması” amaçlı Şura kapsamında ‘Hukuk Devletini Yeniden Düşünmek: Kuvvetler Ayrılığı ve Denge Denetim Mekanizmaları’, ‘Hukuk Devleti-Ekonomi İlişkisi: Özgürlük, Ekmeği Nasıl Büyütür’ ve ‘Çok Sesli Türkiye: Düşünce ve İfade Özgürlüğü’ konulu oturumlar yapılacak.
İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde yapılacak ‘Demokrasi Şurası’ toplantısının oturumlarında, Hüsamettin Cindoruk, Murat Karayalçın, Prof. Dr. Güven Sak, Prof. Dr. Işın Çelebi, Prof. Dr. İlter Turan, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Gazeteci Taha Akyol, Prof. Dr. Serap Yazıcı konuşmacı olarak yer alacak.