Ankara Keçiören'de sağanak yağış nedeniyle su basan bir binanın eksi birinci katında yaşayan 21 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti. Ankara Valisi Şahin, "Bir genç kızımız vefat etti, sel suyu birinci katın da üzerine çıkmış" açıklamasında bulundu.

Akşam saatlerinde yağmurun etkisi altına aldığı Keçiören ilçesinde su baskınları meydana geldi.
Sağanağın etkisi altındaki Ankara'nın Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi'nde binanın bodrum katında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Ani su baskının bir binanın bodrum katına dolması sonucu 21 yaşındaki Busenur Doğanay hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin uzun çalışması sonrası Doğanay’ın cansız bedeni çıkarılarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Ankara Valisi Vasip Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada "21 yaşındaki bir genç kızımız vefat etti, sel suyu birinci katın da üzerine çıkmış" ifadelerini kullandı.
Selde kaybolan bir kişinin ise arandığı bildirildi.

"Çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medyadan "Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören’de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı.
Yavaş kentteki selle ilgili olarak da şunları paylaştı:
"Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız.
Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz."
Editör: Ömür Ünver