Ziraat Türkiye Kupası finali için İstanbul'a giden Demir Grup Sivasspor ve Yukatel Kayserispor taraftarları arasında istenmeyen olaylar yaşandı. Yol güzergahları, dinlenme tesisleri ve birçok yerde karşı karşıya gelen iki takım taraftarları ellerine ne geçerse otobüslere fırlattı.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda bugün oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçı için Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor taraftarlarını taşıyan otobüsler dün gece yola çıktı. İki takım taraftarları da yol güzergahları, dinlenme tesisleri ve birçok yerde karşı karşıya gelirken ellerine ne geçerse otobüslere fırlattı. Düzce ve Sakarya tesislerinde karşılaşan taraftarlar otobüsleri taşladı, yol kenarlarında pusuya yattı. Taşlı saldırılar nedeniyle otobüslerin camlarının kırıldığı olaylar nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla güvenlik tedbirleri artırıldı. Taşkınlık çıkardığı belirlenen bazı Kayserispor ve Sivasspor taraftarları Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sivasspor ve Kayserispor taraftarları geçmişte büyük tribün olayları yaşamış, 43 kişi ölmüş yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Daha önce 17 Eylül 1967'de Kayserispor ve Sivasspor takımları arasındaki maçta çıkan olaylarda 43 kişinin ölmüş yüzlerce kişi yaralanmıştı. 43 kişinin öldüğü haberinin Sivas'a yayılması sonucu Sivas'ta yaşayan pek çok Kayserilinin işyeri saldırıya uğramıştı. Çıkan olaylar nedeniyle iki takıma da 17 maç saha kapama cezası verilirken takımların 5 yıl boyunca aynı gruplarda futbol oynamaması kararı alınmıştı. https://www.youtube.com/watch?v=MJqDfP8DEsE
Editör: Ömür Ünver