Bir Uzakdoğu sporu olan Kick Boksa merak gün geçtikçe artıyor. Kick Boks, erkek sporu olarak bilinse de son dönemlerde kadınlar arasında da yaygınlaşıyor.

Profesyonel Kick Boks hocası Harun Güneş, kadınların hem kendi savunmalarını kolaylaştırdığı hem de kalori yakmayı hızlandırdığı için bu spora yöneldiğini söyedi.
Güneş, kick boksun bilinmeyen bir özelliğinin de endorfin hormonu salgılaması olduğunu ifade ediyor. Kick boks yapılırken vücudun salgıladığı endorfin hormonu mutluluğu da artırıyor.
Güneş, 7 yaşından itibaren kadın erkek fark etmeksizin sağlıklı olan herkesin kick boks sporunu yapabileğini de kaydederek, şunları dile getirdi:
"Kick boks yapan kişileri, spor yapmayanlara göre daha zinde; koordinasyonlarının daha gelişmiş rahat planlama yapabilen ve becerilerini artırmış kişiler oluyor. Spor esnasında rakibine yenilmemek için sürekli planlar yapılması gerektiği için kick boksçuların hem kendine özgüvenlerinin arttığını hem de daha hızlı plan yapabildiklerini ifade etmek isterim.”
Editör: Ömür Ünver