TFF 1. Lig'de Süper Lig'e yükselen iki takımın belli olmasının ardından küme düşen 4 takım da bu hafta belli oldu. Küme düşen Bursaspor ve Kocaelispor'un taraftarları, takımlarını protesto etti.

Süper Lig'de uzun yıllar mücadele eden, tarihinde Süper Lig şampiyonluğu da yaşayan Bursaspor, bir alt lige daha düştü. Köklü kulüplerden Kocaelispor da alt lige düşen bir başka takım oldu. Ayrıca Menemenspor ve Balıkesirspor, gelecek sezon TFF 2. Lig'de mücadele edecek.
Spor Toto 1. Lig’den TFF 2. Lig’e düşen Kocaelispor’da taraftarlar tesise giderek tepki gösterdi. Öfkeli taraftarlar, tesise gelen takım otobüsüne taş ve sahte dolar attı.
Olay yerine önceden konuşlanan çevik kuvvet ekipleri, takım otobüsünün sağlıklı bir şekilde tesise ulaşması için duruma müdahale etti. Öte yandan maç sonrasında futbolcuların takım otobüsüyle getirilmediği öğrenildi. Polis ekiplerinin du
rumu kontrol altına almasının ardından taraftar grubu tesis önünden ayrıldı.
Stadyumdan 3 saat sonra çıkabildiler
Bandırmaspor karşısında deplasmanda 4-2 kaybederek TFF 1. Lig'e veda eden Bursaspor da Bandırma 17 Eylül Stadyumu'ndan 3 buçuk saat sonra çıkabildi.
Çevredeki taraftarların tepkisi üzerine takım kaptanı Burak Altıparmak, otobüsten indi. Altıparmak otobüsten indiği sırada bir taraftar, tecrübeli oyuncunun boğazını sıkıp tokat attı.

'Korkuyoruz anlamıyor musunuz?'

Altıparmak, polislere, "Siz nasıl emniyet güvenliği alıyorsunuz, her yeri taşlıyorlar. Görmüyor musunuz? Bize saldırıyorlar. Korkuyoruz ağabey biz burada. Korkuyoruz anlamıyor musunuz?" dedi. Taraftarların ise futbolcuları 'Öleceksiniz' diye tehdit etmesi dikkat çekti. Araya giren polis ekipleri, arbedeyi yatıştırdı. Bursasporlu futbolcuları taşıyan otobüs, stattan ayrılıp, polis eşliğinde Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Editör: Ömür Ünver