Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 31’inci haftasında şampiyonluğa koşan Trabzonspor sahasında, yarışta gerilerde kalan Beşiktaş ile karşılaştı. Karşılaşma 1-1 sona ererken, Beşiktaş'ta Larin kırmızı kart gördü. Batshuayi ise penaltı atışından yararlanamadı. Valerien Ismael yönetimindeki yeni sistemiyle sahaya çıkan Beşiktaş,  Trabzonspor'a karşı üstün bir oyun sergiledi. Trabzonspor ise maç boyunca yakaladığı 3 fırsattan 1'ini gole çevirerek 1 puan aldı.

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 31’inci haftasında 70 puanla lider Trabzonspor sahasında, 46 puana sahip Beşiktaş ile karşılaştı. Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak ligin son 2 haftasında 5 puan yitirdi.

Beşiktaş ise yeni teknik direktörü Valerien Ismael yönetiminde ilk maçında göz doldurdu. Trabzonspor seyircilerinin tamamen doldurduğu stadyumda rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Beşiktaş, bir penaltı kaçırdığı ve son bölümleri 10 kişi oynadığı zorlu Trabzon deplasmanında 1-1'lik beraberlikle döndü. Trabzonspor'un golünü 56. dakikada Cornelius atarken siyah-beyazlı takımın golünü ise 71. dakikada Rosier kaydetti. Siyah-beyazlı takım, 69. dakikada Batshuayi ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ligde puanını 71'e yükselten Karadeniz ekibinin en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor ile arasındaki puan farkı da 13'e düştü.
Editör: Ömür Ünver