Yarın akşam saat 22.45'te Portekiz karşısına çıkacak olan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz ve tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz, basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kuntz, özetle şunları söyledi: "Göreve geldiğimizden beri hem mevcut maçlar, hem geleceğe doğru adımlar için çalışıyoruz. Portekiz karşısında sahada aktif olacağız. Rakibin oyunundan çok sizin ne yapacağınız önemli. Buna göre çalışıyoruz." "Futbolda günlük düşünmek lazım. Biraz da şans lazım. Bütün oyuncuların aynı anda iyi oynaması lazım. Fernando Santos, 8 yıldır Portekiz'de görev yapıyor. Benim daha 8 ayım dolmadı." "Böylesine zorlu mücadelelere dayanabilen bir takım oluşturmak istiyorum. Ronaldo'dan bahsediyoruz fakat 11 oyuncu sahaya çıkacak. Bu oyuncuların her biri iyi oyuncular. Ben, savunmacılarımızın da bu maça hazır olduklarını düşünüyorum."

"Saygımız büyük ama buraya elenmiş diye düşünerek gelmedik"

Burak Yılmaz'ın açıklamaları ise şöyle: "Portekiz'de dünyanın en önemli oyuncusu ve ona yakın oyuncular var. Saygımız büyük ama buraya elenmiş diye düşünerek gelmedik. Bizim de hayallerimiz var ve Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz." "Tek maç, eleme maçı. Her an her şeyin olabileceği bir maç. İnşallah yarın günümüzde oluruz ve kazanan taraf biz oluruz." "Cristiano Ronaldo bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu. Benim son dünya kupam olacağına eminim ama Ronaldo'nun son olacağına emin değilim" "Çok formda oyuncularımız olduğunu düşünüyorum. Biz, Avrupa Şampiyonası'na da çok iyi durumda gittik. Futbol, günlük gelişen bir durum. Arkadaşlarımızın gerçekten çok istediğini görüyorum. Her şeyimizle maça hazır olduğumuzu düşünüyorum." "Laf olsun diye buraya gelmedik. Tamamen inanıyoruz. Kaybedebiliriz de. En başta söylediğim gibi, biz hiçbir şeyi kabul ederek gelmedik. Kaybedersek de kabul ederek kaybetmeyeceğiz."
Editör: Ömür Ünver