Danimarka, Covid-19 salgını kontrol altında olduğu gerekçesiyle aşılama programını sonlandıran ilk ülke oldu. Yetkililer, 15 Mayıs'tan sonra yeni aşı yapılmayacağını duyurdu.

Euronews haberine göre, Danimarka Sağlık Müdürlüğü (SST) ülkede Covid-19 salgının kontrol altında olduğunu açıklayarak aşılama programı hakkında aldığı kararı açıkladı. Buna göre, ülkede 15 Mayıs'tan sonra Covid-19 aşısı için vatandaşlara yeni çağrı yapılmayacak. Ancak, programlanmış aşılar ilgili kişilere belirlenen tarihlerde uygulanacak.
Danimarka'da 2020 yılbaşından hemen sonra başlayan Covid-19 aşılamasında 4.8 milyon kişi aşılandı. Bunlardan 3.6 milyonuna takviye aşı uygulandı.

SST Salgın Hastalıklar Direktörü Bolette Soborg, ülke genelinde virüsün kontrol altına alındığını ve Covid-19'a karşı bağışıklıkta ülkenin "iyi mevkide" olduğunu belirtti.

Soborg, "Covid-19'a karşı aşılama programını bir süreliğine durduracağız" açıklamasında bulundu.
Şubat ayından itibaren bütün Covid-19 tedbirlerinin kaldırıldığı Danimarka'da, nüfusun yüzde 81'i iki doz aşılarını yaptırırken ülkenin yüzde 61'ine ise güçlendirici doz uygulandı. Ülkede Covid-19 vaka artışları şubattan bu yana 40 binlerden yaklaşık 1000'e düşerken virüs kaynaklı can kayıpları da ortalama 20'li rakamlarda gelişiyor.
Editör: Ömür Ünver