İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde okullarında gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtilirken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde atılan sloganlara eşlik ettikleri iddia ediliyor. 2014 yılında da 16 yaşındaki liseli bir genç, cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla okulda gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı.

Avukat Fulya Dağlı, Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, 16 yaşındaki iki lise öğrencisinin çocuk şubede tutulduğunu ardından Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa sevk edildiğini söyledi. Polisin sabah saatlerinde çocukların evlerine gittiğini okulda olmaları nedeniyle öğrenim gördükleri liselerde gözaltına alındıklarını belirten Dağlı, "Söz konusu soruşturma 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan yürüyüşteki sloganlarla ilgili. Dosyada yetişkinlerin isimleri de var ve bu kişiler davetle gidip ifade verdiler. Çocuklar için ise gözaltına alınıyor" dedi.

İlk gözaltı değil

Konya'da 2014 yılında yapılan bir açıklamadaki sözleri nedeniyle bir lise öğrencisi de cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla öğrenim gördüğü lisede göz altına alınmıştı. 16 yaşındaki lise öğrencisi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. O dönem Başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada, "Kim olursa olsun, cumhurbaşkanının makamına saygı göstermesi gerekir" demişti. Sabah saatlerinde okullarında gözaltına alınan iki lise öğrencisinin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.
Editör: Ömür Ünver