Bugünkü Resmî Gazete’deki kararda ‘görevden affını istediği’ ifade edilen Bekir Pakdemirli’nin bugün için açılış  programı yaptığı ortaya çıktı.  CHP’li Gamze Taşcıer konu hakkında, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de görevden alındı, Saray lügatına göre ‘af diledi’. Ama Bekir beyin af dileyeceğinden kendisinin de haberi yokmuş” yorumu yaptı. Bu arada, AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'affını isteyen' Bekir Pakdemirli'ye ilişkin olarak, "Kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim" paylaşımı yaptı.

Söz konusu duyuruyu sosyal medya hesabından paylaşan Taşçıer, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de görevden alındı, Saray lügatına göre "af diledi". Ama Bekir Bey'in af dileyeceğinden kendisinin de haberi yokmuş. Dün akşam AKP Erzincan İl Başkanlığı'nın paylaştığı ve sabah uyanınca sildikleri görsel durumu anlatıyor.” ifadesini kullandı.

AK Partili Tayyar: Kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 'affını isteyen' Bekir Pakdemirli'ye ilişkin olarak, "Kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim" düşüncesini dile getirdi. Tayyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarım ve Orman Bakanlığına atanan Prof.Dr. Vahit Kirişçi hocamızı kutlarız. Allah yolunu açık etsin. Bekir Pakdemirli’nin ise kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim. Her görevin bir sonu var. Aslolan milletin vicdanında yer almak, Allah’ın rızasını kazanmaktır." ifadesini kullandı.

Cemal Enginyurt'tan tepki

Pakdemirli’nin görevden ayrılmasıyla ilgili yankılar devam ederken DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yaptı. MHP’de görev yaptığı sırada 2020 yılında Pakdemirli'nin fındık rekoltesini beklenenden yüksek açıklaması üzerine “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” diyerek eleştirdiği için ihraç edilen ve ardından DP’ye geçen Enginyurt, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nihayet affını istemiş, Cumhurbaşkanı da affetmiş. Fakat milyonlarca çiftçi, yüz binlerce atanamayan ziraat mühendisleri, Balıkçılar, arıcılık yapanlar asla affetmeyecek. Her şeyden önemlisi kul hakkı yediği için Yüce Allah’ım affetmeyecek” dedi.
Editör: Ömür Ünver