Ankara'da hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüyle ilgili Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ümitcan Uygun, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan Furkan G. ve Dilan C. ise delilleri saklama suçundan 1 ay 6 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre 3 Ağustos 2021'de Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve giden emniyet ekipleri, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun hayatını kaybettiğini belirlemiş, bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan Ümitcan Uygun, Furkan Gürgil ve Dilan Civelek gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun'un, "kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz sanıklar Gürgil ve Civelek'in de "suç delillerini karartmaktan" 5'er yıla kadar hapsi talep edilmişti. Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin Ümitcan Uygun'un da aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Ümitcan Uygun son savunmasında da ifadesini bozmadı. Kimseyi öldürmediğini iddia ederek, “Doğru bir tanedir. Er ya da geç her şey ortaya çıkacak. Ben kimseyi öldürmedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum takdir mahkemenin” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Uygun'u, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Ömür Ünver