Gazeteciler Hale Gönültaş ve Seyhan Avşar, yaptıkları haberler nedeniyle tehdit aldıklarını duyurdu. Gazeteci Eylem Emel Yılmaz da, telefonla taciz edildiğine ilişkin paylaşım yaptı.

Türkiye'de üç gazeteci yaptıkları haberler nedeniyle tehdit aldıklarını açıkladı. Gazeteciler Hale Gönültaş ve Seyhan Avşar, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda tehditlere kaynak olan haberler hakkında da bilgi verdi. Hale Gönültaş, kişisel Twitter hesabından " Tevhid Grubu'ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir." ifadelerini kullandı. Gazeteci Seyhan Avşar da, "Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim." paylaşımı yaptı.

"Korkmaya başladım"

Gazeteci Eylem Emel Yılmaz da "Sosyal medyadan numarama kadar bulabildiği her yerden beni taciz eden bir sapık var. Engellemek durdurmuyor.Bugün başka bir numaradan yine rahatsız etti. Suç duyurusunda bulunacağım ama ölüm tehditlerine bile bir işlem yapılmıyorken buna ne yapılır bilmiyorum. Korkmaya başladım..." paylaşımı yaptı. Gazetecilere yönelik tehditlerle ilgili henüz bir soruşturma açılıp açılmadığı bilinmiyor.
Editör: Ömür Ünver