Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine Taksim Makina Mühendisleri Odası önünde toplanan ve Gezi Parkı’nda anma yapmak isteyen gruba polisin müdahale ettiği belirtildi.

Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Taksim Dayanışması’nın çağrısı üzerine Taksim Makina Mühendisleri önünde çok sayıda kişi toplandı.
Gazete Duvar'ın haberine göre polise ‘bariyerleri açın’ çağrısı yapan Taksim Dayanışması, "Bugün hep bir arada Gezi'ye güç veren tüm kurumlar adına Gezi'de kaybettiğimiz canların aileleri ile birlikte burada anmamızı yapmak istiyoruz. Bariyerleri açın. 9 yıldır adalet istiyoruz. 9 yıldır adalet diye haykırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yaşanan arbedenin ardından polis göstericilere biber gazıyla müdahalede bulundu. Aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi biber gazından etkilendi.
Öte yandan, Flash Haber TV editörleri Sevda Doğan, Dilan Polat, Derin Aydoğdu İstiklal Caddesi’nde gözaltına alındı.

Valilikten açıklama: 170 gözaltı

İstanbul Valiliği, gelişmelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Valilik açıklaması şöyle: "Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü bahanesiyle bugün Beyoğlu ilçemizin muhtelif semtlerinden Taksim Meydanı’na izinsiz toplu yürüyüş teşebbüsleri olmuştur. İpek Sokak, TMMOB Binası önü, Galatasaray Meydanı ve Sıraselviler Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru izinsiz toplu yürüyüşe geçen gruplara güvenlik güçlerimizce: İlimizde 2911 Sayılı Yasa uyarınca toplantı, gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi faaliyetler için belirlenen yerler arasında Beyoğlu ilçemizin bulunmadığı; yapılmak istenen yürüyüşlerin yasal olmadığı belirtilerek eyleme son verilmesi için yoğun uyarı ve ikazlarda bulunulmuştur. Güvenlik güçlerimizce yapılan uyarılara rağmen Taksim Meydanı’na yürümekte ısrar eden, taşlı ve sopalı mukavemetle karşılık veren toplam (170) kişi yakalanmıştır."
Editör: Ömür Ünver