Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle bahsettiği ve her gece uyumadan önce hurma, kestane balı ve yulafla karıştırarak yediğini açıkladığı Mamak’ın Kutludüğün Mahallesi’nin Ravak Yoğurdu, Ankara Kalkınma Ajansı’ndan destek aldı. Sözleşme imzalanırken destek miktarı açıklanmadı.

Ankara Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında onaylanan Coğrafi İşaretli Mamak Ravak Yoğurdu Üretimi Projesi için, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP) üyeleri arasında sözleşme imzalandı. İmzalanan sözleşme ile Ravak Yoğurdunun üretimi artacak. Ankara Kalkınma Ajansı’nın Ravak Yoğurduna desteği için teşekkür eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ravak yoğurdunun coğrafi işaret alarak tescillenmesi bizi çok mutlu etmişti. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yoğurdumuza destek verilmesi de bizi hayli mutlu etti. Bu lezzetin tanıtılması için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilen destek önemli” diye konuştu. Yalnızca manda sütünün yağından elde edilerek yapılan ve hiçbir katkı maddesi içermeyen Ravak Yoğurdu, 10 litre sütten sadece 1 kilo elde edilebiliyor.

Tarif vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna yansıyan bir sohbet sırasında, “Ben her akşam manda yoğurdu… Onun içine Medine hurması doğrarım 3 tane veya 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer, yatarım. Şifa… Yoğurt önemli. Sizdeki belediye sürekli bakraç içinde manda yoğurdumu mutlaka gönderir. Ankara Mamak Belediye Başkanımız temin ediyor. Tavsiye ederim, çok çok faydalı. Şifadır" ifadelerini kullanmıştı.  
Editör: Ömür Ünver