Milli Savunma Bakanlığı'nın öğlen saatlerinde yaptığı açıklama ile, Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 4 askerinde yaralandığı bilgisi gelmişti. MSB'nin son açıklamasına göre yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ve P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit sayısı 5'e yükseldi.

MSB'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak Pençe Kilit harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş 4 askerde yaralanmıştı. Yaralanan askerlerin hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştı. Yaralanan askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ve P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

MSB'nin son açıklamalarına göre, yaralı askerlerden Teğmen Abdulkadir Güler ve P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.  Pençe Kilit operasyonundaki şehit sayısı 5'e yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklama şu şekilde: "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, beş kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Abdulkadir Güler, P.Uzm.Çvş. Onur Doğan, P.Uzm.Çvş. Hüseyin Cankaya, P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay ve P.Söz.Er Celal Tekedereli şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Karadan ve havadan operasyonlara devam ediliyor."
Editör: Ömür Ünver