CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında kendisine yönelik sözleri için 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında kendisine yönelik sözleri için 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu ayrıca mahkeme kararının tirajı yüksek 5 gazetede yayımlanmasını istedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 5 kuruşluk tazminat davasını Twitter'dan yaptığı paylaşım ile duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik yaptığı açıklamada, "Hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren, seviyesizce ve haddini aşarak; "Yalancı, omurgasız, sefil, terör sevici.." hakaret sözlerini yöneltme cüretini gösteren Erdoğan hakkında bugün yine 5 Paralık dava açtık! Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ve muhataba biçtiği değer gereğince!." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki sözleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin grup toplantısında gezi eylemcileri ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. "Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, sürtük. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici. Kılıçdaroğlu yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir. Bu zat; inanın yalancı. Bu zat; omurgasız, bir proje, bir aparat. Bu zatın ülkede yapılan eserleri engellemeye çalışmaktan başka bir gayretine şahit oldunuz mu?" diye konuşmuştu.
Editör: Ömür Ünver