Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı üç cezayı onamasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, tüm CHP'li milletvekillerini İstanbul İl Başkanlığı'na çağırdı. CHP’nin hem ilçe teşkilatları hem de gençlik örgütü il başkanlığı binası önünde toplanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum." açıklaması yaptı. İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Zalimin zulmü karşında asla geri adım atmayacağız" dedi.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı, 2 davayı ise düşürdü. Kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" çağırısını yaptı.
CHP İstanbul İl Sekreteri Oğuz Kemal Yakar, parti il örgütünü İl Başkanlığı'na toplanmaya çağırdı. Yakar, Twitter'dan şu çağrıyı yaptı:
"Partimizin İstanbul örgütünü, saat 18.00’de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nu karşılamak üzere İl Başkanlığımıza bekliyoruz. "
CHP’nin hem ilçe teşkilatları hem de gençlik örgütü il başkanlığı binası önünde toplanmaya başladı.
Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanlığı binasına giriş yaptı. Bunun ardından binanın önünde toplanan kalabalık, "Hak, hukuk, adalet" ve "Kaftancıoğlu yalnız değildir" sloganı atmaya başladı.

İmamoğlu: Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Zalimin zulmü karşında asla geri adım atmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İl Başkanlığı'na gitti. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Yönetenlere yönetene Erdoğan'a sesleniyorum; sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, manipülatörsün, bir zorbasın. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsü. Bu gürültü elektriğini kestiğin insanların karanlıktaki sesi. Özgürlüğün şarkısını duyuyor musun? Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın şafağa en yakın anın olduğunu biliyoruz, hep birlikte seslendiriyoruz. Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin iyiye gideceğini bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Bütün bu acımasızlıkla senin zayıflıklarından doğuyor. Sen zayıfsın biz güçlüyüz. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında bir dolu halk var. Canan cesurdur, Canan yüreklidir. 21 Mayıs'ta Bursa'da miting yapacaktık. Artık mitingin adresi İstanbul'dur. İstanbul'da yapacağız. Zalimin zulmü karşında asla geri adım atmayacağız. Hiç endişe etmeyin. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek."
Editör: Ömür Ünver