İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, temel gıdada KDV'nin düştüğünü kırmızı etin ise yüzde 18'e çıkarıldığını açıkladı. Usta'nın "Kırmızı etin yer aldığı TGTC'nin 2. faslını Kararnamenin I sayılı listesine yeniden ekleyin de bu ayıbı düzeltin" çağrısı bu geceki Resmi Gazete'de gerçekleşti. Sehven yapıldığı belirtilen KDV yanlışı düzeltildi.

Cahit Saraçoğlu/GazeteZebra

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürüldüğünü duyurmuştu.

İYİ Partili Usta, Twitter'dan şu ifadeleri kullandı:
"Gıda KDV düzenlemesinde skandal: Gıdaların KDV'si %1'e indirilirken kırmızı etinki %18'e çıkarıldı. Yoksul kesim nasıl olsa et yiyemiyor diye yapmış olamazsınız. Kırmızı etin yer aldığı TGTC'nin 2. faslını Kararnamenin I sayılı listesine yeniden ekleyin de bu ayıbı düzeltin."

Akşener tweeti alıntıladı: Deveye sormuşlar…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Usta'nın tweet'ini alıntılayarak şu yorumu yaptı: Deveye sormuşlar...

Resmi Gazete'de düzeltildi

İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta'nın dikkat çektiği, "Gıdaların KDV'si %1'e indirilirken kırmızı etinki %18'e çıkarıldı. Kırmızı etin yer aldığı TGTC'nin 2. faslını Kararnamenin I sayılı listesine yeniden ekleyin de bu ayıbı düzeltin." yorumundaki hata dediği kısım, Gelir İdaresi'nin internet sitesinde doğru olarak bulunuyor. Cumhurbaşkanlığına gönderilende ise bir rakam fazla yazılmış, o da bu gece sehven düzeltme hükmü kapsamında düzeltildi. Düzeltme, Resmi Gazete'de şöyle yayımlandı: “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın 4 üncü maddesinde sehven yer alan “3 üncü,” ibaresi madde metninden çıkarılarak düzeltilmiştir."
Editör: Ömür Ünver