Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş, karara itiraz etmişti.
Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'ın yaptığı itiraz talebini değerlendiren İstanbul 58'inci Asliye Ceza Mahkemesi, suçun nitelikli haliyle alenen işlenmiş olduğuna dair kuvvetli şüphe oluşturduğu, İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı ve Kabaş'ın benzer suçtan daha önceden de hakkında yargılama yapıldığı gerekçeleriyle itirazın reddine karar verdi.
Kabaş'ın avukatı, müvekkilinin tutuklanmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları ve anayasaya aykırı olduğunu savunduğu dilekçesinde, Kabaş'ın tahliye edilmesinin hukuki bir zorunluluk olduğunu kaydetmişti.
Kabaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış, savcılığa ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla 22 Ocak'ta tutuklanmıştı.
Editör: Ömür Ünver