Yargıtay'da 4 yıl 11 aylık cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün 11.30’da İstanbul Adliyesi’ne giderek teslim olmak için başvuru yapacak.

Yargıtay'da 4 yıl 11 aylık cezası onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün 11.30’da İstanbul Adliyesi’ne giderek teslim olmak için başvuru yapacak. Medya Mahallesi'nde süreçle ilgili bilgi veren Ayşenur Arslan, savcının Kaftancıoğlu'na telefon ederek, "1 saat içinde adliyede olun" dediğini aktardı. Arslan şunları söyledi: "Savcı, telefon ediyor. Diyor ki; evraklarınız geldi, 1 saat içinde Çağlayan Adliyesi’ne gelin. Aksi taktirde yakalama kararı çıkartılabilir. Polis neredeyseniz oraya gelebiliri sizi zor ile alabilir" CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi 2021/5283 esas sayılı dosyasıyla kısmen onanan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi 2019/171 esas sayılı dosyasında verilen karar kesinleşmiş, mahkeme kararı infaza gönderilmiştir. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gidecektir."

'Düşmanlık sizde kalsın'

Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende iftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter" dedi.
Editör: Ömür Ünver