Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu'nda erkek ve kız öğrencilerin ayrı ayrı oturması talimatı sonrası görevden alınan okul müdürü Haydar Akın, görevine iade edildi. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, Bakan Özer'e "Söyle bakalım MEB'i kim yönetiyormuş? sen yönetiyorsan görevden alınan bu okul müdürünü neden iade ettin?" ifadelerini kullandı.

Bursa'da Mithatpaşa Ortaokulu'nda, öğretmenlere, kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı oturtun talimatı verdiği için açığa alınan okul müdürü Haydar Akın, görevine iade edildi. Akın’ın, Devlet Memurları Kanunu kapsamında, devam eden soruşturmanın çalışmasını engellemediği gerekçesiyle görevine iade edildiği öğrenildi. Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, ‘Devlet Memurları Kanunu’ kapsamında, ‘devam eden soruşturmanın çalışmasını engellemediği’ gerekçesiyle bugün görevine geri döndü. Karar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrılan Haydar Akın'a tebliğ edildi. Tebligattan sonra okula giden Akın görevine başladı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve iade edilen Haydar Akın ve Eğitim Bir-Sen’e tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, şunları söyledi:

Söyle bakalım MEB'i kim yönetiyormuş

"Ben, Milli Eğitim Bakanlığı’nı Mahmut Özer değil, tarikatlar, cemaatler ve sendika yönetiyor dediğimde, Hayır, ben yönetiyorum’ diyordu. Söyle bakalım kim yönetiyormuş? Sen yönetiyorsan, görevden alınan bu okul müdürünü neden iade ettin? Milli Eğitim temel kanununa aykırı, anayasaya aykırı yazılı talimat veren biri okul müdürlüğü yapamaz. Eğitim Bir-Sen istedi diye mi bunu yaptın? Cumhuriyet değerlerine, eğitim devrimlerine, karma eğitime karşı çıkarak bu ülkede sendikacılık yapılmaz. Sendikacılık yapacaksan atanmayan öğretmenin sorununa bak. Sendikacılık yapacaksan, öğretmen meslek kanunu sizin isteğiniz dışına çıktığında ayağa kalksaydın. Hiç kimse unutmasın, bu ülkede laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim mutlaka hayat bulacaktır. Asla bunu yok edemeyeceksiniz. Bu işin peşini bırakmayacağım."
Editör: Ömür Ünver