Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşması sırasında kürsüye gelen küçük bir çocuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "hain" dedi. Bu anlarda Erdoğan ve çevredekilerin gülümsediği görüldü. CHP'den o görüntülerle ilgili açıklama geldi. CHP'nin resmi sosyal medya hesabından o anlar paylaşılarak "Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz! @RTErdogan" denildi. Kılıçdaroğlu da, "Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük" uyarısında bulundu. Katıldığı programda gazetecilerin sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Görüntüyü izlediğimde emin olun paniğe kapıldım. Böyle bir şey hiç yaşamamıştım. Benim bütün çabam, evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş 'hain' ifadesine gülüyor, memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, törenin sonunda küçük bir çocuğu sahneye çağırdı ve mikrofonu çocuğa verdi. Çocuk, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'hain' dedi. Erdoğan'ın ise çocuğun bu davranışlarının ardından gülümsediği gözlendi.
CHP: Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz! @RTErdogan
 
CHP'den o görüntülerle ilgili açıklama geldi. CHP'nin resmi sosyal medya hesabından o anlar paylaşılarak "Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz! @RTErdogan" denildi. 

Kılıçdaroğlu: O daha çok küçük

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da şu ifadeleri kullandı:
"Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!"
İzmit Belediyesi tarafından yapılan ‘Kocaeli Muhacir Evi’, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı vRecep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’daki açılışta bir çocuğu kürsüye çıkarmasına ilişkin olarak sorulan soruya, “Görüntüyü izlediğimde emin olun paniğe kapıldım. Böyle bir şey hiç yaşamamıştım. Benim bütün çabam, evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak. Kinden uzak, öfkeden uzak, herkesi sevgiyle kucaklayan, doğayla barışık gençlerin bu ülkenin geleceği ve umudu olduğu bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak, bunu istiyorum. Tablo beni çok üzdü. Arkadaşlarım paylaşmışlardı, ‘Paylaşımlarınızı süratle silin’… O çocuğun, o güzel evladımızın hiçbir kabahati yok. Kabahat onun tepesinde duran kişide” yanıtı verdi.

"Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler,  masum bir çocuğa söyletilmiş 'hain' ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum" ifadesini kullandı.

Editör: Ömür Ünver