Afganistan'ın Kunduz kentindeki Sünni camisine düzenlenen bombalı saldırıda 33 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 43 kişi yaralandı.

İmam Sahip Emniyet Müdürü Hafiz Ömer, basına yaptığı açıklamada, ilçedeki Mevlevi Sikander Camisi'ne bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Afganistan'ın Kunduz kentindeki Sünni camisine düzenlenen bombalı saldırıda 33 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 43 kişi yaralandı.

Perşembe günkü saldırıları kabul eden IŞİD, eski liderinin ve sözcüsünün ölümlerinin "intikamını almak" için devam eden küresel bir kampanyanın parçası olduğunu söylemişti. Taliban'ın, IŞİD'i yendiklerini söylemesine rağmen IŞİD  grubu, Afganistan'ın yeni yöneticileri için önemli bir güvenlik sorunu olmaya devam ediyor.

Bugün Kunduz'da Mevlevi Sikander Camisi'nde ibadet edenlerin dua etmek için toplandığı sırada gerçekleşen saldırıyı kimse üstlenmedi.

Patlama, Perşembe günü Mezar-ı Şerif'teki bir Şii Müslüman camisini delip en az 31 kişinin ölümüne ve 87 kişinin yaralanmasına neden olan bombaya benziyor.

Editör: Ömür Ünver