Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'de yaşayan vatandaşlar için uyarılarda bulundu ve "ABD’de yapılacak büyük gösteri ve organizasyonlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalarında fayda görülmektedir" denildi. Emniyet genel Müdürlüğü de sosyal medya hesabından benzer bir uyarıyı paylaştı. CHP'nin cumartesi günü yapılan 'Milletin Sesi' mitingi öncesi ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarının miting alanı yakınlarına gitmemesi yönünde uyarıda bulunmuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "ABD’de Yaşayan Vatandaşlarımıza Duyuru" başlığıyla bir uyarı yayımladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"ABD’de yapılacak büyük gösteri ve organizasyonlarda vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalarında fayda görülmektedir. ABD güvenlik birimleri her ne kadar bu tip organizasyonlarda meydana gelebilecek protesto ve gösteriler için önlem alıyor olsa da, geçmişte yaşanan olaylarda, gerçek mermi kullanıldığı, elektro şok uygulandığı, gazla müdahale edildiği ve şiddet eylemlerinin de yaşandığı unutulmamalıdır. Bu itibarla, kontrol edilmesi zor olan bu tür olaylarda şiddete maruz kalınabileceği ihtimali de dikkate alınarak, gerekli olmadığı sürece büyük gösteri ve organizasyonlardan kaçınılması tavsiye edilmektedir. Bu hususlar ışığında, vatandaşlarımızın yapmasında fayda görülen hususlar aşağıda sıralanmaktadır:
-Kalabalıklardan kaçınmaları,
-Sade bir profil çizmeleri ve dikkat çekecek davranışlarda bulunmamaları,
-Protesto ve gösteri alanlarından uzak durmaları,
-Yakınlarını bulundukları yerden haberdar etmeleri,
-Olabilecek anlık gelişmeler için medyayı takip etmeleri."
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de benzer uyarı
Türk Polis Teşkilatı da sosyal medya hesabından bir uyarı yazısı yayımladı. Açıklamada geniş katılımlı organizasyonlardan uzak durulması uyarısında bulunuldu.

ABD Büyükelçiliği, CHP'nin cumartesi günü İstanbul'da yapacağı miting nedeniyle vatandaşlarını uyarmıştı

Türkiye’de daha önce yapılan protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldığını anımsatan Büyükelçilik, vatandaşlarına, “Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” uyarısı yapmıştı.
Büyükelçiliğin uyarısında şunlar kaydedilmişti:
"21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de CHP'nin miting düzenlemesi planlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının."
Editör: Ömür Ünver