1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır meydanlarda kutlanamayan 1 Mayıs için bu yıl İstanbul'da adres Maltepe, Ankara'da Tandoğan, İzmir'de ise Gündoğdu meydanları...

Dünyada ve Türkiye'de Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır coşkuya hasret 1 Mayıs, bu yıl yeniden meydanlarda kutlanacak. Türk-İş, kutlamalar programı kapsamında 1 Mayıs bildirisini il temsilciliklerinde basın toplantısı ile açıklayacak. Konfederasyon ve bağlı sendikaların genel merkezlerine "Sendikasızlaştırmaya, güvencesiz çalıştırmaya, geçici işçiliğe, kamuda taşeron işçiliğine son. Emeklilikte yaşa takılmaya, hayat pahalılığına hayır. İnsanca yaşamak istiyoruz." pankartları asan Türk-İş, #turkissessizkalmaz etiketiyle sosyal medyadan işçilerin sorun ve taleplerini gündeme getirecek. Ergün Atalay başkanlığındaki Türk-İş yönetimi, 1 Mayıs günü Taksim Anıtı'na çelenk bırakacak. Hak-İş, 1 Mayıs programını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir haftaya yaydı. 25 Nisan-1 Mayıs arasını "1 Mayıs Haftası" olarak kutlayan Hak-İş, bu kapsamda dijital platformlarda, meydanlarda ve iş yerlerinde çalışanların taleplerini dile getirdi.

DİSK ve KESK meydanlarda

DİSK ve KESK ise 1 Mayıs'ı birlikte kutlama geleneğini sürdürecek. 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakarak anacak iki konfederasyon, 1 Mayıs'ı İstanbul Maltepe'de düzenleyecekleri mitingle kutlayacak. Ankara'daki kutlamaların adresi Tandoğan olacak, İzmir'de 1 Mayıs için Gündoğdu Meydanı'nda toplanılacak.
Editör: Ömür Ünver