Eski Ziraat Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden 15 Nisan'a kadar döviz mevduatlarının yüzde 10'unu kur korumalı mevduat uygulamasına çevirmeyen bankalara komisyon cezası uygulanacağını ifade etti.

Babuşcu yaptığı paylaşımda "TCMB’nin KKMH’a ilişkin düzenlemesine göre 15 Nisan’a kadar döviz mevduatlarının yüzde 10’unu KKM’ye dönüştürenlere teşvik, dönüştüremeyenlere ceza uygulaması başlıyor. Bu nedenle banka genel müdürlükleri şube çalışanları üzerinde KKMH hedefi baskısını artırıyor." dedi.

Babuşcu'nun sosyal medya hesabından kendi imzasıyla paylaştığı yazıya göre döviz mevduatlarının yüzde 10'unu KKM'ye geçirmeyen bankalardan bu hesaplar için yüzde 1,5 komisyon alınacak. Diğer yandan  söz konusu hesapların yüzde 20'sini 8 Temmuz'a kadar KKM'ye geçiremeyen bankalarda komisyon ödeyecekken, bu şartları yerine getiren bankalar komisyon ödemeyecek.
Ayrıca bankaların ifade edilen oranları KKM'ye dönüştürmesi halinde, bu tutarlar TCMB tarafından belirlenen yüzde 25'lik zorunlu karşılık oranından muaf olacak.
Editör: Ömür Ünver