Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İYİ Parti lideri Meral Akşener'e çağrıda bulundu. Özdağ, Meral Akşener'e "Millet İttifakı'ndan ayrılıp bizimle beraber Mansur Yavaş'ı aday gösterme çağrısında bulunuyoruz. İYİ Parti'nin de Mansur Bey'i desteklediğini biliyorum.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhuriyet TV'de, Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Büyüksipahi'nin sorularını yanıtladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrıda bulunarak, "Eğer Kılıçdaroğlu, Mansur Bey'in aday olmamasında direnirse, biz Zafer Partisi olarak Sayın Akşener'i ve İYİ Parti'yi bu ittifaktan ayrılarak Mansur Bey'i bizimle birlikte desteklemeye çağırıyoruz ve çağıracağız" dedi. Son zamanlarda ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını sık sık gündeme getiren Ümit Özdağ'ın, açıklamaları şöyle: "Mevcut iki ittifak var. Bu iki ittifakın da içinde olmayız. Muhalefete Mansur Yavaş'ı aday gösterin dedik. Çünkü Mansur Yavaş'ın arkasında büyük bir halk desteği var. Biz bunu 7 Nisan'da söyledik ancak bu süreç içinde gördük ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın aday olmasını istemiyor.

"Türkiye yeniden Ekmeleddin vakası yaşamaya doğru gidiyor"

Türkiye yeniden Ekmeleddin vakası yaşamaya doğru gidiyor. Zafer Partisi'ne oy verme kararı almış birçok AKP'li Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini söylüyor. Mansur Bey'in gerekçesini tartışmıyorum sadece tespit ediyorum. Bağımsız aday olsa bile kazanır. Bu noktada ne yazık ki CHP'den büyük bir direnç geliyor. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Bey'in aday olması konusunda ısrar gösteriyoruz. CHP aday göstermezse biz Mansur Bey'e teklif götürürüz. Kemal Bey'e sesleniyorum; siz aday olup lütfen Erdoğan'a can suyu vermeyin.

"İYİ Parti tabanı Mansur Bey'i istiyor"

Kemal Bey'e bir çağrıda bulunmuştum, 'Türkiye'de Mansur Bey dışında aday çıkarmayın, özellikle siz aday çıkıp Erdoğan'a can suyu vermeyin' demiştim. Eğer Kılıçdaroğlu, Mansur Bey'in aday olmamasında direnirse, biz Zafer Partisi olarak Sayın Akşener'i ve İYİ Parti'yi bu ittifaktan ayrılarak Mansur Bey'i bizimle birlikte desteklemeye çağırıyoruz ve çağıracağız. Birçok başka parti var Mansur Bey'i desteklemeye hazır. Sayıları da az değil, görüşmeleri yaptık. CHP eğer Kılıçdaroğlu'nda ısrar ederse, İyi Parti'nin tabanının da Mansur Bey'i arzu ettiğini, desteklediğini biliyorum. İYİ Parti'nin vatansever, milletçi tabanını da kaybedecek bir adaya oy vermeye sevk etmektense, kazanacak aday olan Mansur Bey'e oy vermeyi tercih edecektir. Burada Akşener'in karşı karşıya olduğu tarihi bir vazife vardır. Bu tarihi vazifeyi yapması gerekir.
Editör: Ömür Ünver