CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretini eleştirerek, İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetinden bilgisi olduğu ileri sürülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı sert açıklamayla Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, şu mesajı paylaştı: "Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile."

Kaşıkçı cinayeti ve Veliaht Prens

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler 2017 yılında Katar olayı nedeniyle gerilmiş, 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle kopma noktasına gelmişti. Kral Selman'ın daveti üzerine dün Suudi Arabistan'a 5 yıl sonra ziyaret eden Erdoğan, Veliaht Prens ile de görüşmüştü. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Kaşıkçı cinayetinden bilgisi olduğu iddiasıyla uluslararası arenada eleştiriliyor.
Editör: Ömür Ünver