CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Artık belli ki gaspetmeye çalıştıkları iki lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz, kavga edeceğiz. Sizin nasibiniz uğruna... Etmek zorundayız. Saraylılar tatlı peşinde sizin ise tuzunuz yok" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuruşu kuruşuna saydım beş para etmiyorlar. Saat 21.00’de birlikte bakalım bir ibret tablosuna. Bekliyorum," diyerek sosyal medyada video paylaşacağını duyurmuştu.
21.00'da video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım merhaba. Biliyorum, mutfaklarınız yangın yeri. Korkunç bir soygun var. Elektrik faturalarınızın mücadelesini verirken, getirdiler akaryakıt zamlarını" diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Artık belli ki gaspetmeye çalıştıkları iki lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz, kavga edeceğiz. Sizin nasibiniz uğruna... Etmek zorundayız. Saraylılar tatlı peşinde sizin ise tuzunuz yok." ifadelerini kullandı. Yüksek elektrik faturalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sevgili halkım biliyoruz ki millet galip çıkacak. Saray'daki şahsa seslendim: Elektrikte KDV'yi sıfırla. Tık yok, ses yok. O zaman ben de şahsi protestoma devam edeceğim. Gün aşırı yağdırdıkları akaryakıt zamları da ağır bir zulme dönüştü artık.
Anlatıyorlar ya... 'Dünyada şöyle oldu, yok dünyada böyle oldu...' diye. Bunun asıl nedeni Türk Lirasının, yani milli paramızın değerinin pul edilmesidir. Gerisi hikaye.
Sevgili halkım. Bir dilim kuru ekmek kavganızı birlikte vermezsek, 5'li çeteler bizi soymaya devam edecek. Hem bu kuru ekmek paranızla da yandaş medyayı, trollerini, teşkilatlarını finanse edecekler."
Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Sizi gözünüzün yaşına bakan namertttir!"

"Hatırlarsanız 'iktidar olduğumuzda kuruş ödemem' demiştim o yapmak istedikleri 'Talan İstanbul' kanalına. Finansal akrabaları da uyarmıştım. Çeteleri korumak için ne demişti 'şahsım'. 'Söke söke sizden bu paraları alırlar' demişti. Ama buradan beşli çeteye de bir lafım olsun. Ey beşli çete siz Putin'in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye'deki kopyalarısınız. Saray'daki şahıs Putin'den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor. Gittiniz İngiltere'den mahalleler, villalar satın aldınız. Bankalar kurdunuz. Paranızı oralara taşıyorsunuz, taşımaya da devam ediyorsunuz. Oralarda paralarınızın güvende olacağını mı zannediyorsunuz. Bakın Putin'in oligarklarına ne oldu? Rusya'dan kaçırdıkları paraları söke söke alıyorlar. Bütün mal varlıklarına parayı kaçırdıkları ülkeler el koydu. Batı Rus oligarkların mal varlıklarını hedef alan özel birim kurdu. Teker teker alıyorlar. Aslında kimin parası o Rus halkını parası sevgili halkım, halkın parası. Ey yerel oligarklar size mi yedirecekler sanıyorsunuz. Halkın parasını çaldınız. Çaldığınız parayı da Batılı 'nasıl yeriz' diye tetikte bekliyor. Size de huzur yok. Size de uyku yok. İbreti alem olacaksınız siz de. Sizi harambaşları sizi. Ama benim derdim siz de değilsiniz aslında. Benim derdim kaçırdığınız bu halkın parasıdır.  O parayı ait olduğu topraklara yani bu güzel ülkemize geri kazandıracağız. Sizi gözünüzün yaşına bakan namertttir!"
Editör: Ömür Ünver