İzmir'in Menderes ilçesinin CHP'li belediye başkanı Mustafa Kayalar ile belediye meclis üyesi Ertanç Güleç, İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı, Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ı da görevden uzaklaştırdı.

İzmir'in Menderes ilçesindeki yolsuzluk operasyonunda belediye başkanı Kayalar'ın da aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı. Kayalar dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mülkiye Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile aynı partili Belediye Meclis Üyesi Ertanç Güleç'in yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmasını talep etti.
Gerekçe olarak tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilmesi gösterildi.
Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, Kayalar ile Güleç'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.
Ayrıca Mülkiye Teftiş Kurulu, haksız kazanç elde ettiği ve belediyeyi zarara uğrattığı gerekçeleriyle hakkında dava ve soruşturma bulunan Aksaray'ın Yenikent beldesinin bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Emin Yumuşak'ın da görevden uzaklaştırılmasını istedi.Bakanlık, Yumuşak'ın da geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
Editör: Ömür Ünver