Gezi davasının görüldüğü İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Murat Bircan'ın daha önce AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olması nedeniyle davadan çekilmesi talebi reddedildi.

İş insanı Osman Kavala'nın tek tutuklu sanık olduğu ve toplam 17 kişinin yargılandığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Gezi Parkı davasında bugün karar duruşması yapılıyor. Silivri Cezaevi'nde tutulan Kavala, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) bağlantısı ile katılıyor. Duruşma süresinde SEGBİS sistemindeki sorun nedeniyle Kavala'nın görüntüsünün iletilmesinde ve ses aktarımında yer yer sorunlar yaşandı.

Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekci ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Avukat Evren İşler'in mahkeme heyeti üyesi Hakim Murat Bircan'ın geçmişte AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olduğuna dikkat çekti.

İşler, "Bu dosyada Erdoğan ilk mağdur. Talimat vermeye gerek var mı? Üye hakim onu seviyor zaten, onun liderliğine!" dedi.

Osman Kavala'nın avukatlarından Köksal Bayraktar, "Siyasi bir liderle arasındaki bağı açık eden bir hakimin karar verme mevkiinde bulunmaması gerekir. Bunlar üzeri örtülecek şeyler değil. Mahkemenin bir karar vermesi lazım, bu karar davadan çekilme şeklinde veya üye hakimin çekilmesi şeklinde olabilir" diyerek Murat Bircan'ın davadan çekilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, üye hakim Murat Bircan'ın davadan çekilmesi talebinin "davayı uzatmaya yönelik bir talep olduğuna" karar vererek talebi reddetti.

Bundan bir süre sonra söz alan Kavala'nın avukatlarından Deniz Tolga Ayröre, taleplerinin reddedilme gerekçesini şu sözlerle eleştirdi: "4 buçuk senedir tutuklu olan bir insanın avukatlarının yargılamayı uzatmak gibi bir amacı olabilir mi?

Editör: Ömür Ünver