Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 20 yıldır kara yolu ağırlıklı bir yatırım programı uyguladığını, bu yıl itibarıyla demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girildiğini söyledi.

Karaismailoğlu Ankara-Sivas hızlı tren hattının bu yıl sonu hizmete gireceğini de ekledi. Bu hattın ilk olarak 2012’de açılacağı açıklanmıştı.

TCDD Eryaman Bakımevi’ne bir sahur ziyareti gerçekleştiren Karaismailoğlu, “Karaman-Ulukışla, Aksaray-Ulukışla-Mersin için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımız hızlı bir şekilde tekrar başladı. İnşallah önümüzdeki 2 yılın sonunda da hizmete almayı hedefledik” dedi ve ekledi:

“Bursa’yı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlamak için de yoğun bir çalışma var. Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısı Kapıkule-Çerkezköy, Çerkezköy-Halkalı arasında da çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor."

Karaismailoğlu, ülke genelindeki demir yolu ağını önümüzdeki 30 yılda 13 bin kilometreden 28 bin kilometreye çıkarmayı, 52 ili yüksek hızlı tren ağına bağlamayı hedeflediklerini de söyledi.

Editör: Ömür Ünver