DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı’nı ziyaret etti. Vatandaşlardan destek isteyen Babacan, “Seçimlerde destek verirseniz hepsini çözeriz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı’nı ziyaret etti. Vatandaşlardan destek isteyen Babacan, “Seçimlerde destek verirseniz hepsini çözeriz” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde öğrenci olan bir genç “Altın çağımızı yaşamışız” dedi. Akaryakıt fiyatlarından şikâyet eden bir dolmuş şoförünü de dinleyen Babacan, vatandaşlara sorunların çabuk düzeleceği mesajını verdi.

Dolmuşçu: Gün boyunca çalışarak topladığım parayı, akşam benzinliğe geri veriyorum

Akaryakıt fiyatlarından bahseden bir dolmuş şoförü “Ulaşım esnafı olarak çok sıkıntıdayız. Ankara’da dolmuş 7 lira. Gün boyunca topluyorum, akşam benzinliğe geri veriyorum. Pazartesi günü sabah 5 buçuktan akşam 9’a kadar çalıştım. Akşam benzinliğe girdim. 6 servis yapıp 850 lira para toplamışım. Benzine baktım, 820 lira. Bende 30 lira kalmış. Düşündüm; çalışsam mı, çalışmasam mı?” diye şikâyet etti. Dolmuş şoförünün şikayetini dinleyen Babacan, “Çalışınca zarar ediyorsun. Bütün dengeler bozuldu. Ama çabuk düzelir” ifadelerini kullandı.

"Muhteşem bir öğrencilik geçirdik, şimdi çok kötü"

Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde öğrenci olduğunu ifade eden bir genç, “Sizin döneminizde altın çağımızı yaşamışız. Muhteşem bir öğrencilik geçirdik. Şimdiki öğrencilere bakıyorum, durumlar çok kötü. Sizin zamanınızda edindik bazı şeyleri. Arabaları sizin zamanınızda aldık” dedi. Öğrenci olduğu dönemde KYK kredisinin 270 lira olduğunu hatırlatan genç vatandaş, “Tavuk döner hesabı yapsın öğrenciler. Bizim dönemimizde tavuk döner 2 buçuk, 3 liraydı. Şu an 20 lira” diye konuştu. 2002’de dünya 21.'si olarak devraldıkları ekonomiyi 16. sıraya yükselttiklerini aktaran Babacan, ekonominin yeniden 21. sıraya düştüğünü söyledi. Babacan, kendisine “Ne olur beklentilerimizi karşılayın. Umudumuz, gençliğiniz” diyen bir vatandaşa “Seçimlerde destek verirseniz hepsini çözeriz” diye karşılık verdi.
Editör: Ömür Ünver