Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk geçtiğimiz günlerde sosyal medya ağı Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini satın almıştı. Twitter'ın tamamını satın almak için 54,2 dolarlık dolarlık bir teklif sunan Musk, bu teklifinin kabul edilmesi durumunda, yönetim kurulundaki üyelere maaş verilmeyeceğini açıkladı.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini satın alarak şirketin en büyük pay sahiplerinden birisi olmuştu. Ayrıca daha sonra platformun tamamını satın almak için 54,2  dolarlık bir teklif sunan Musk dikkatleri üzerine çekmişti.

lon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter’ı satın alması durumunda şirketin yönetim kurulunda görev alacak kişilere maaş ödenmeyeceğini belirtti.

Elon Musk, bir sosyal medya kullanıcısının Twitter yönetim kurulunu eleştiren paylaşımına yanıt olarak, Twitter’in yönetim kuruluna ödenmeyecek maaşlar üzerinden yılda 3 milyon dolar tasarruf edileceğini vurguladı.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Elon Musk'ın Twitter'ın tamamını ortalama 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının hemen ababinde Twitter, 15 Nisan’da "zehir hapı" olarak isimlendirilen bir önlem aldı. Şirketin yönetim kurulu oybirliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti.

Editör: Ömür Ünver