Rus yayın organı Sputniknews haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni (LHC) özgürleştirme operasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Şoygu, "İki hafta boyunca düşmanlar, Gorskiy, Lisiçansk ve Severodonetsk'te kuşatma altına alındı ve öldürüldü. 25 yerleşim birim kontrol altına alınmış olup bunların en büyükleri Severodonetsk, Zolotoye, Gorskoye, Volçeyarovka. Operasyon, dün LHC'nin en büyük kentlerinden biri olan Lisiçansk'ın özgürleştirilmesiyle tamamlandı" ifadelerini kullandı.
Toplamda 670 kilometrekarelik bir alanın ele geçirildiğini kaydeden Şoygu, Rus güçlerinin LHC'yi kontrol altına aldığı iki hafta boyunca Ukrayna ordusunun 2218 askerini yitirdiğini, 3251'inin de yaralandığını aktardı.
Devlet Başkanı Putin de, Lugansk'ın özgürleştirilmesi nedeniyle Rus ordusunu ve LHC birliklerini tebrik ederek "Onların anavatanlarının özgürleştirilmesi sırasında aktif şekilde hareket ettiler, kelimenin tam anlamıyla cesaret ve kahramanlık sergilediler. Hepinizi kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
Bugün Orgeneral Sergey Surovikin ve Korgeneral Aleksandr Lapin'le görüşerek verilen görevlerin ifa süreci ve Donbass'taki durum hakkında bilgi aldığını anlatan Putin, iki generalin Donbass'taki taarruz operasyonlarına ilişkin önerilerini sunduğunu, tüm bunların Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından göz önünde bulundurulduğunu belirtti.
Editör: Ömür Ünver