Muğla'nın Marmaris ilçesinde kız arkadaşı Beste Ö.'ye (20) şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan E.C. (33), şiddet içeren güvenlik kameraları görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine ikinci gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Marmaris'teki bir spor salonunda eğitmen olarak çalışan Engin C.'nin, 3 yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Beste Ö.'ye uyguladığı şiddet bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler, 27 Mart Cumartesi günü de sosyal medyada yayınlandı. 1 yıl önceye ait olduğu ortaya çıkan görüntüde, E.C., yemek yedikleri sırada genç kadının yüzüne bir şeyler fırlatıyor. Ardından da vuruyor. Gelen tepkiler üzerine E.C., sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Vurma sebebim yemek yerken üstüme tuzluk ve bardağı fırlatıp, küfür etmesiydi. Haklı olduğum için şikayet etmedi. Bir sene benle yaşamaya devam ettikten sonra ayrılmak istediğim zaman videoyu kırpıp beni ifşa ve linç etmeye çalıştı. Herkes neyin ne olduğunu görsün" yazdı.

Tutuklandı

Marmaris Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı. E.C. savcılığın talimatıyla dün gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan E.C., nöbetçi mahkemece tutuklandı. E.C.'nin avukatı ise, bugün tutuklamaya itiraz etti.

Başsavcılık devreye girdi

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin güncel olmadığı bilgisine yer verilerek, "Mağdur B.Ö., erkek arkadaşı olan E.C. tarafından daha önceden darp edilmiştir. Bu görüntüler ile ilgili darp olayı nedeniyle Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önceden şüpheli E.C. hakkında soruşturma yapılmıştır. Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususu kamuoyuna duyurulur" denildi.

Görüntü ortaya çıkmadan bir gün önce de gözaltına alınmış

Öte yandan B.Ö.'nün şiddet olayının ardından yaptığı şikayeti 4 Aralık günü geri çektiği, 26 Mart Cuma günü de yine şiddet iddiasıyla şikayetçi olduğu, gözaltına alınan E.C.'nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. E.C. hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi. DHA
Editör: Ömür Ünver