Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılamayı mayıs ve haziran gibi bitirmek istediklerini belirtti. Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına ilişkin ise "atılan adımın tamamen yasal olduğunu" söyledi.

Cuma namazının ardından sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeleri özetle şöyle:

Aşılama ne zaman biter?

Temenni ederiz ki mayıs, haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin. Çin'den 50 milyon doz aşı bekliyoruz. Almanya'dan 1,5 milyon doz BioNTech aşısı geldi. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak.

İstanbul sözleşmesi tartışmaları

İstanbul sözleşmesi konusunda atılan adım tamamen yasaldır, Meclis'in alacağı bir karar falan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor, bilse zaten böyle bir ifadeyi de böyle bir lafı da yapmazlar. Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamıyla yasaldır ve bu adımla da yoluna devam edecektir. Biz kararımızı verdik girdik, girdiğimiz gibi de çıkarız. Biz kararımızı bildirdik böylece iş bitmiş oldu.

Harp Okulları Yönetmeliği'nde değişiklik

Harp Okulları yönetmeliğindeki değişiklik bir yasal düzenleme değildir, bir yönetmeliktir. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veya ordumuzun huzuru için yaparlar ve bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır, alınmış bir karardır.    
Editör: Ömür Ünver